Propaantank huren

26 november 2018
 Categorieën: Energie, Blog


Propaantank huren  

Om te voorzien in de energiebehoefte van bijvoorbeeld een agrarisch bedrijf, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om dat te regelen. Als het bijvoorbeeld gaat om het genereren van warmte, kan de electriciteitsrekeningflink oplopen. Als je ziet dat op een gemiddeld agrarisch bedrijf meerdere reusachtige stallen verwarmd moeten worden, dan is het al snel duidelijk. Er zijn ook alternatieven, waar dan ook regelmatig gebruik van wordt gemaakt. Zo is er de optie om gebruik te maken van propaan gas. Dit gas is makkelijk te verwerken en goed handelbaar. Vaak zijn er verschillende soorten temperatuur nodig is de verschillende soorten stallen. In een bloemkwekerij bijvoorbeeld of in een stal met zeer jong vee dat nog vatbaar is voor de kou. 

De opties 

Om van het propaan gas gebruik te kunnen maken, dient er een propaantank geplaatst te worden. Afhankelijk van je energie behoefte kan dit al vanaf 1000 liter, maar dit kan ook vele malen meer zijn als het nodig is, tot aan 40.000 liter voor de grootverbruikers. Deze propaantank kan zowel worden aangekocht als worden gehuurd. Om een propaantank te kopen, moet je rekening houden met een forse investering. Daarnaast blijf je de kosten houden voor het broodnodige onderhoud om de propaantank veilig en in topconditie te houden. Het is echter een goede optie in het geval dat je zeker weet dat je de propaantank tot in lengte van jaren nodig zal hebben. Een andere mogelijkheid is er natuurlijk ook.   

Propaantank huren

Als je de investering voor de aankoop van een propaantank te veel van het goede vind, kun je altijd nog terugvallen op de optie om een propaantank te huren. Met deze optie komen vele voordelen. Ten eerste zit je er niet voor altijd aan vast, je huurt de propaantank voor zolang als je hem nodig denkt te hebben. Ten tweede, alles wordt voor je geregeld. De propaantank wordt netjes bij je afgeleverd. Vervolgens wordt hij ook geïnstalleerd door de specialisten. Daarnaast is er bij huur sprake van een onderhoudscontract. Dat zit al verwerkt in de huur, dus daar heb je financieel geen omkijken naar. Experts van het verhuurbedrijf komen periodiek de propaantank controleren en eventueel afstellen of nieuwe onderdelen aanbrengen. Schakel bijvoorbeeld de diensten in van Hoes Errogas.

Voordelen van propaan gas 

Het gas is heel makkelijk te reguleren, waardoor er in verschillende ruimtes verschillende temperaturen kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast is het gas zeer geschikt voor gebruik bij levend vee. Het gas is niet schadelijk en heeft dan ook geen bijwerkingen. De verwarming van het gas brengt met zich mee dat er een hogere luchtvochtigheid ontstaat in de betreffende ruimte. In het geval van levend vee werkt dit kalmerend. 


Delen